Luennot ja koulutukset

Annan suosittu Kuolaintuntuma perusteellisesti -kurssi

Mikä tehtävä kuolaintuntumalla on ratsastuksessa?
Kuolaintuntuman kouluttaminen ratsastajalle
Kuolaintuntuman kouluttaminen hevoselle
Kuolaintuntumaongelmat

Käytännön osuus:
Ratsastajan kuolaintuntumaharjoitukset
Hevosen kuolaintuntumaharjoitukset (maasta käsin ja/tai ratsain)
Kuolaintuntumaan liittyvien ongelmien havaitseminen ja korjaaminen

Esimerkkejä koulutustarjonnastamme:

PedaEquest® -koulutustaitopajat

Vahvisteiden käyttö hevosten koulutuksessa -taitopaja

Perehdytään vahvisteisiin ja niiden käyttöön hevosen koulutuksessa.

Negatiivinen vahviste on jatkuvassa käytössä hevosten kanssa ja pohditaan, miten sitä voidaan käyttää yhtä aikaa sekä tehokkaasti että hevosen luottamustasäilyttävällä tavalla.

Positiivisen vahvisteen käyttö on lisääntynyt hevosten kanssa. Hevosihmisten yleissivistykseen on hyvä kuulua positiivisen vahvisteen käytön perusteet. Tässä koulutuksessa sivutaan myös positiivista vahvistetta.

Positiivinen vahviste perusteellisesti –taitopaja

Perehdytään miten positiivista vahvistetta voi hyödyntää hevosten koulutuksessa. Mitkä ovat tämän koulutusmenetelmän vahvuudet ja haasteet? Mitä ennakkotaitoja ja tietoja tämän käyttö vaatii ihmiseltä? Entä hevoselta? Miten käyttö aloitetaan?

Hevosen haastavan käyttäytymisen analysointi –taitopaja

Pohdimme laajasti eri tekijöitä, joiden vuoksi hevonen ei käyttäydy ihmisen toivomalla tavalla. Perehdymme näiden tekijöiden teoriapohjaan. Saat käyttöösi lomakkeen, jonka avulla voit kartoittaa ja näin ollen ratkaista syitä hevosen haastavaan käyttäytymiseen.

PedaEquest® yhteistyöpajat

Yhteistyön avaimet –työpajassa pohditaan mitkä ovat tärkeimmät tekijät yhteistyön syntymiseksi ihmisen ja hevosen välille. Samalla pohditaan miten luodaan hyvä luottamus hevosen ja ihmisen välille. Perehdytään milloin ja missä järjestyksessä hevoselle on tarpeen kouluttaa ja millaisia taitoja taitoja hevonen tarvitsee. Millaisia koulutusmenetelmiä innostavaa yhteistyötä tavoitteleva ratsastaja tai hevosen käsittelijä käyttää? Miten hevosen lähtötaso huomioidaan koulutuksessa?

Viihtyisä ja avoin talliyhteisö –työpajassa kartoitetaan ensin talliyhteisön nykytilaa ja mietitään toimenpiteitä, joiden avulla yhteisö saadaan kukoistamaan. Pohditaan, miten talliyhteisö voi itsenäisesti jatkaa kehitystyötä kohti kollektiivisesti asetettua tavoitetta ja yhdessä luodulla arvopohjalla. Tukeeko ympäristö jokaisen omaa oppimispolkua? Uskaltaako jokainen kukoistaa yhteisössä ja tuoda oman panoksensa?

Tilaa tallillesi, seurallesi räätälöityä koulutusta. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.